Systemingenjör (691)

På SSC hjälper vi våra kunder att få tillgång till rymden. Genom våra nära 600 anställda runtom i världen erbjuder vi specialistkompetens inom utveckling, test, uppsändning och drift av olika flyg- och rymdsystem. Divisionen Science Services utvecklar raket- och ballongsystem inklusive experimentutrustning för forskning i tyngdlöshet. Vi sänder också upp raketer och ballonger från Esrange Space Center. 

Söker du ett viktigt jobb där din insats är av stor betydelse? Vill du ha ett intressant jobb med goda möjligheter för personlig utveckling? Tycker du precis som oss, att det är spännande med rymden?


DINA ARBETSUPPGITER

Vi kan erbjuda dig ett spännande jobb som Systemingenjör vid Launch Team där du i huvudsak kommer att jobba i en operativ roll vid raketuppskjutningar och ballongsläpp. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är teoretiska och praktiska förberedelser inför uppsändning av vetenskapliga raketskott och ballonger. Du kommer att planera, utveckla och delta vid underhåll av system och utrustningar som krävs vid uppsändning. I denna roll kommer du utbildas och läras upp till att ansvara över viktiga operativa system för raket- och ballongkampanjer.

 

DEN DU ÄR 

Vi söker dig som trivs i en flexibel roll, har lätt att omprioritera och växla fokus vid behov. Du är lösningsorienterad, innehar tekniska tillika teoretiska egenskaper och gillar att ta dig an varierande arbetsuppgifter och utmaningar.

Du har en teknisk/mekanisk bakgrund och har erfarenhet av att arbeta inom områden där det krävs hög riskmedvetenhet och säkerhetstänk. Du har goda kunskaper i såväl svenska som engelska då vi verkar i en global miljö med kunder och medarbetare från hela världen.  

Meriterande:

  • erfarenhet av explosiva varor
  • erfarenhet av praktiskt arbete med kommunikation via kopparlina och fiber samt höghöjdsarbete
  • körkort såsom C, CE samt förarbevis för truck och skylift.

 

VI ERBJUDER

Vi erbjuder ett spännande och varierande arbete i en dynamisk miljö med internationell prägel. Du erbjuds en mångfald av arbetsuppgifter där du deltar i hela processen, alltifrån att förbereda och preparera inför en raket- och/eller ballongkampanj samtidigt som du får vara med vid själva raketskottet/ballongsläppet. Det innebär att du kommer arbeta både praktiskt och teoretiskt.

Det kommer finnas goda förutsättningar för såväl teknisk som personlig utveckling för den som har intresse och vill lära sig. Din arbetsplats Esrange karaktäriseras av en familjär stämning där du kommer ha ett nära samarbete med såväl kunder som kollegor, samtidigt som du verkar i en internationell miljö. Vi är måna om att du ska lyckas och trivas hos oss. Din anställning inleds därför med ett anpassat introduktionsprogram där du ges möjlighet att lära känna vår verksamhet, dina kollegor och din arbetsplats. Välkommen till SSC!

 

PLACERING

Tjänsten är en tillsvidareanställning med 40 timmars arbetsvecka, placerad på Esrange utanför Kiruna. Under pågående raket- och ballongkampanjer kan schemalagd kvälls- och helgtjänstgöring efter behov förekomma. Arbete på annan ort eller i annat land kan även förekomma under kampanjer.

 

NÄSTA STEG

Är du intresserad av att vara delaktig i en spännande bransch i en utmanande och utvecklande roll. Vi ser fram emot din ansökan senast 31 augusti.

För frågor vänligen kontakta: Kenth Kalla, Manager Safety & Launch Team, +46 70 395 2029