Systemingenjör (686)

På SSC hjälper vi våra kunder att få tillgång till rymden. Genom våra nära 600 anställda runtom i världen erbjuder vi specialistkompetens inom utveckling, test, uppsändning och drift av olika flyg- och rymdsystem. Divisionen Science Services utvecklar raket- och ballongsystem inklusive experimentutrustning för forskning i tyngdlöshet. Vi sänder också upp raketer och ballonger från Esrange Space Center

Vill du vara med på vår resa i att vidareutveckla Esrange Space Center för framtida rymdforskningsbehov och i att stärka vår position som Europas nav i att få tillgång till rymden? Är du intresserad av ett varierande arbete med nya utmaningar? Vi söker nu en systemingenjör med stort intresse för teknik till vårt team inom Science Services!


DINA ARBETSUPPGITER

Vi kan erbjuda dig ett spännande jobb som systemingenjör där du kommer att arbeta med utveckling och underhåll av våra kommunikationssystem. Arbetet är mycket varierande vilket innebär att du arbetar såväl praktiskt som teoretiskt. Under raket- och ballongkampanjer arbetar du även operativt, vilket innebär att arbetstider och arbetsuppgifter kommer att ändras efter uppdraget.

Du kommer att ingå i avdelningen Instrumentation som består av 10 ingenjörer som tillsammans arbetar med att utveckla och underhålla tekniska system för ballonger och raketer. Ditt huvudområde är inom telekommunikation och elektronik med tyngdpunkt mot operativ tjänst. Som systemingenjör kommer du att komma i kontakt med hela kommunikationskedjan, allt från antenner, mottagare, data extraheringssystem till signalöverföringsutrustning.

Kampanjer kan ske under olika tider på året och en kampanj varierar i tid från enstaka veckor till ett par månader. Då kampanjerna är väderberoende kan arbetsmängden i vissa perioder vara hög och svår att planera i förväg.

 

DEN DU ÄR 

  •  Vi söker dig som har en högskole-/universitetsutbildning med inriktning mot telekommunikation, RF-teknik, elektronik, alternativt har skaffat dig motsvarande kompetens genom erfarenhet.
  • Som person är du prestigelös, noggrann och flexibel. Du kännetecknas även av god samarbetsförmåga och din förmåga att utveckla och hitta lösningar.
  • I arbetet har du många kontakter med kunder, både externt och internt, vilket kräver goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.
  • B-körkort är ett krav och tillgång till bil för att ta dig till och från arbetsplatsen utanför kontorstid. Under normal arbetstid finns bussförbindelse mellan Kiruna och Esrange arbetsplats.

 

VI ERBJUDER

Vi erbjuder ett spännande och varierande arbete i en dynamisk miljö med internationell prägel. Du erbjuds en mångfald av arbetsuppgifter där du deltar i hela processen, alltifrån att förbereda och preparera inför en raket- och/eller ballongkampanj samtidigt som du får vara med vid själva raketskottet/ballongsläppet. Det innebär att du kommer arbeta både praktiskt och teoretiskt. Det kommer finnas goda förutsättningar för såväl teknisk som personlig utveckling för den som har intresse och vill lära sig. Din arbetsplats Esrange karaktäriseras av en familjär stämning där du kommer ha ett nära samarbete med såväl kunder

som kollegor, samtidigt som du verkar i en internationell miljö. Vi är måna om att du ska lyckas och trivas hos oss din anställning inleds därför med ett anpassat introduktionsprogram där du ges möjlighet att lära känna vår verksamhet, dina kollegor och din arbetsplats. Välkommen till SSC!

 

PLACERING

Tjänsten är en tillsvidareanställning med 40 timmars arbetsvecka, placerad på Esrange utanför Kiruna. Under pågående raket- och ballongkampanjer kan schemalagd kvälls- och helgtjänstgöring efter behov förekomma. Arbete på annan ort eller i annat land kan även förekomma under kampanjer.

 

NÄSTA STEG

Är du intresserad av att vara delaktig i en spännande bransch i en utmanande och utvecklande roll, välkommen med din ansökan redan idag då vi applicerar löpande rekrytering.

Kontakt:

Närmare upplysningar om tjänsten lämnas av Håkan Eriksson, Manager Instrumentation, tfn 0980-720 57 eller 070- 370 86 60

 

 

WE HELP EARTH BENEFIT FROM SPACE

SSC is a leading global provider of advanced space services with more than fifty years of experience. Since our start pioneering scientific rocket launches in northern Sweden, we have grown into a renowned, full-service supplier of state-of-the-art space engineering, satellite and launch services to commercial and institutional customers worldwide.