Range Safety Officer (684)

På SSC hjälper vi våra kunder att få tillgång till rymden. Genom våra nära 600 anställda runtom i världen erbjuder vi specialistkompetens inom utveckling, test, uppsändning och drift av olika flyg- och rymdsystem. Divisionen Science Services sänder upp raketer och ballonger från Esrange Space Center. Vi utför även vetenskapliga/tekniska tester på basen. Vi utvecklar också raket- och ballongsystem inklusive experimentutrustning för forskning i tyngdlöshet.

Vill du arbeta på en arbetsplats där du har möjlighet att bidra med dina kunskaper och färdigheter? Vill du utvecklas genom att arbeta med säkerhet gällande raket- och ballonguppdrag? Om så är fallet kan vi erbjuda en unik roll i vår globala organisation. Du vill inte missa allt spännande som just nu händer inom rymdindustrin!


DINA ARBETSUPPGITER

I din roll som Range Safety Officer kommer du att ansvara för den övergripande säkerheten på Esrange Space Center. Du kommer även att säkerställa att vi upprätthåller en säker verksamhet och att säkerhet implementeras enligt Esrange Safety policy. Du kommer ha ett nära samarbete med avdelningarna Flight Safety och Ground Safety, genom att arbeta med våra säkerhetssystem och deras kritiska parametrar som inkluderar banberäkningar och riskanalyser.

 

DEN DU ÄR

  • För att uppskatta denna roll är du intresserad av ledarskap och gillar att arbeta med människor och deras utveckling.
  • Vi ser att du har en akademisk examen inom ett tekniskt område eller motsvarande erfarenhet.
  • Har en bra bedömningsförmåga och kan ta svåra beslut under pressade situationer.
  • Har bra analytiska färdigheter samt god förmåga att kommunicera tydliga budskap.
  • Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av säkerhetsarbete på högsäkerhetsanläggningar och/eller erfarenhet av raket- och ballongbanor.

 

VI ERBJUDER 

Vi erbjuder en utmanade och spännande tjänst inom en dynamisk miljö på ett globalt företag. Ett arbete som innefattar en variation av arbetsuppgifter från att planera till att verkställa raket-, test- och ballongkampanjer. På SSC är dina idéer och åsikter mer än välkomma, och en viktig del för utvecklingen av vår verksamhet. För att ge dig rätt förutsättningar för att kunna prestera i denna kritiska roll, kommer du få möjlighet att överlappa och arbeta tillsammans med våra nuvarande Range Safety Officer, innan en av dem går i pension. Vår arbetsplats karaktäriseras av en öppen atmosfär och stolta medarbetare

 

PLACERING

Tjänsten är en tillsvidareanställning med 40 timmars arbetsvecka, placerad på Esrange utanför Kiruna. Under pågående raket-, test- och ballongkampanjer kan schemalagd kvälls- och helgtjänstgöring efter behov förekomma. Arbete på annan ort eller i annat land kan även förekomma under kampanjer

 

NÄSTA STEG

Är du intresserad av denna utmanande roll och att verka inom ett globalt företag i en internationell kontext? Ansök redan idag då vi applicerar löpande rekrytering.

För frågor vänligen kontakta:

Mikael Viertotak, Range Safety Officer, Rockets and Balloons +46 (0)70-3472063
Peter Lindström, Range Safety Officer, Rockets and Balloons, +46 (0) 70 6022028
Marko Kohberg, Manager Rockets and Balloons, +46 (0)70-2952444

 

 

WE HELP EARTH BENEFIT FROM SPACE

SSC is a leading global provider of advanced space services with more than fifty years of experience. Since our start pioneering scientific rocket launches in northern Sweden, we have grown into a renowned, full-service supplier of state-of-the-art space engineering, satellite and launch services to commercial and institutional customers worldwide.