Projektkoordinator

På SSC hjälper vi våra kunder att få tillgång till rymden. Genom våra nära 600 anställda runtom i världen erbjuder vi specialistkompetens inom utveckling, test, uppsändning och drift av olika flyg- och rymdsystem. Divisionen Science Services sänder upp raketer och ballonger från Esrange Space Center. Vi utför även vetenskapliga/tekniska tester på basen. Vi utvecklar också raket- och ballongsystem inklusive experimentutrustning för forskning i tyngdlöshet.


DINA ARBETSUPPGITER

I rollen som projektkoordinator kommer du att assistera projektledare med huvudsakligen administration av förberedande uppgifter inför raket- och ballongkampanjer. Det kommer även att innebära kundkontakt och internkoordinering mellan olika projekt. Gällande koordineringen kommer du att dela arbetsuppgifter med vår nuvarande projektkoordinator. Under pågående raket- och ballongkampanjer kan det förekomma arbete utöver vanlig kontorstid.

Exempel på arbetsuppgifter som ingår:

  • Assistera projektledare med administration av förberedande uppgifter inför raket- och ballongkampanjer såsom dokumentation, beställning av service m.m.
  • Bistå projektledare att effektivisera arbetsflöden och samordning inom och mellan projekt
  • Kundservice genom hantering av offerter, kundorder, leverans och registerhantering
  • Systemadministration i Easit, Saviom

 

DEN DU ÄR 

Du arbetar proaktivt och på ett strukturerat sätt för att säkerställa att projektet håller sin tidsram samt att målen blir uppfyllda. Du informerar om projektens nuvarande status och säkerställer den bästa vägen framåt. Du är en lagspelare, har förmågan att bygga tillit och har en tydlig kommunikation gentemot kollegor och kunder. Vi söker dig som tycker det är spännande att arbeta i en internationell miljö med både kunder och medarbetare i andra länder. Du trivs som bäst när du får ta dig an nya utmaningar och tycker om att arbeta med förbättring och utveckling av processer.

Vi ser även att du har:

  • En kandidatexamen eller motsvarande erfarenhet
  • Arbetslivserfarenhet från liknande roll och/eller branscherfarenhet
  • IT-kunskaper och är lättlärd
  • Erfarenhet av att använda MS Excel, PowerPoint och Word
  • Flytande Engelska i tal och skrift.
  • B-körkort

 

VI ERBJUDER 

En spännande och dynamisk arbetsplats med anställda från hela världen. Omfattande kundkontakt och internkoordinering av och mellan projekt. En arbetsplats som karaktäriseras av en öppen atmosfär och stolta medarbetare.

 

PLACERING

Tjänsten är en 6 månader visstidsanställning, placerad på Esrange Space Center.

 

NÄSTA STEG

Är du intresserad av denna utmanande roll och att verka inom ett globalt företag i en internationell kontext? Vi ser fram emot din ansökan senast XX

Ansök redan idag då vi applicerar löpande rekrytering.

 För frågor vänligen kontakta:

Marko Kohberg, Manager Rockets & Balloons department Science Services Division
Phone: +46 (0)70-295 24 44 or e-mail: marko.kohberg@sscspace.com

Elin Lundqvist, Project Coordinator Rockets & Balloons department Science Services Division
Phone +46 (0)725597407 or e-mail: Elin.Lundqvist@sscspace.com