Ground Safety Officer (695)

På SSC hjälper vi våra kunder att få tillgång till rymden. Genom våra nära 600 anställda runtom i världen erbjuder vi specialistkompetens inom utveckling, test, uppsändning och drift av olika flyg- och rymdsystem. Divisionen Science Services utvecklar raket- och ballongsystem inklusive experimentutrustning för forskning i tyngdlöshet. Vi sänder också upp raketer och ballonger från Esrange Space Center. 

Söker du ett viktigt jobb där din insats är av stor betydelse? Vill du ha ett intressant jobb med goda möjligheter för personlig utveckling? Tycker du precis som oss, att det är spännande med rymden?


DINA ARBETSUPPGITER

Vi kan erbjuda dig ett spännande jobb som Ground Safety Officer där du i huvudsak kommer att jobba i en operativ roll vid raketuppskjutningar och ballongsläpp. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är teoretiska och praktiska förberedelser inför uppsändning av vetenskapliga raketskott och ballonger. Du kommer att delta och när du är mogen även leda det operationella arbetet vid uppsändningarna. Vid dessa tillfällen har du ansvar för säkerheten vid uppsändningsplatsen. Du kommer även att planera, utveckla och delta vid underhåll av system och utrustningar som krävs vid uppsändningar.

I denna roll kommer du utbildas och läras upp till att ta ledande operativ roll vid raket- och ballongkampanjer. För att trivas i rollen är du noggrann och tycker om att arbeta både praktiskt och teoretiskt.

 

DEN DU ÄR 

Du har en teknisk/mekanisk bakgrund och har erfarenhet av att arbeta inom områden där det krävs en hög riskmedvetenhet och ett säkerhetstänk. En fördel är om du har erfarenhet att hantera explosiva varor. Det är meriterande med erfarenhet av ledarskap men inte nödvändigt så länge du är intresserad och vill utvecklas inom ledarskap. Du är lösningsorienterad och innehar praktisk, tillika teoretiska egenskaper och gillar att ta dig an varierande arbetsuppgifter och utmaningar. Du är flexibel och har lätt att omprioritera, växla fokus och tempo vid behov.

 

VI ERBJUDER

Vi erbjuder ett spännande och varierande arbete i en dynamisk miljö med internationell prägel. Du erbjuds en mångfald av arbetsuppgifter där du deltar i hela processen, alltifrån att förbereda och preparera inför en raket- och/eller ballongkampanj samtidigt som du får vara med vid själva raketskottet/ballongsläppet. Det innebär att du kommer arbeta både praktiskt och teoretiskt.

Det kommer finnas goda förutsättningar för såväl teknisk som personlig utveckling för den som har intresse och vill lära sig. Din arbetsplats Esrange karaktäriseras av en familjär stämning där du kommer ha ett nära samarbete med såväl kunder som kollegor, samtidigt som du verkar i en internationell miljö. Vi är måna om att du ska lyckas och trivas hos oss. Din anställning inleds därför med ett anpassat introduktionsprogram där du ges möjlighet att lära känna vår verksamhet, dina kollegor och din arbetsplats. Välkommen till SSC!

 

PLACERING

Tjänsten är en tillsvidareanställning med 40 timmars arbetsvecka, placerad på Esrange utanför Kiruna. Under pågående raket- och ballongkampanjer kan schemalagd kvälls- och helgtjänstgöring efter behov förekomma. Arbete på annan ort eller i annat land kan även förekomma under kampanjer.

 

NÄSTA STEG

Är du intresserad av denna utmanande roll och att verka inom ett globalt företag i en internationell kontext? Ansök redan idag då vi applicerar löpande rekrytering

För frågor vänligen kontakta: Kenth Kalla, Manager Safety & Launch Team, +46 70 395 2029