SSC satsar på praktik via Tekniksprånget

Att praktisera är en bra möjlighet för dig att uppleva hur det är att jobba på SSC. Som praktikant blir du en del av vår organisation och får prova på att arbeta på en riktig arbetsplats vilket ger dig kunskap och kontakter som stärker dig inför ditt framtida utbildningsval och jobbsökande. För oss är det ett utmärkt tillfälle att få lära känna dig och ta del av dina tankar och idéer. Därför erbjuder vi fyra månaders praktik tillsammans med Tekniksprånget.

SSC har många tjänster med ingenjörsfokus och vi tycker det är viktigt att stödja dig som vill jobba med detta på olika sätt. Vi samarbetar därför med Tekniksprånget. Tekniksprånget ger avgångselever från gymnasiet som har läst matte 4 och fysik 2 chansen att praktisera på ett teknikintensivt företag för att få en bättre bild av vad ingenjörsyrket kan innebära och för att stimulera studenter till att läsa vidare på högskola/universitet inom teknikområdet. Praktiken är fyra månader lång och du får en praktiklön om 13 500 kr per månad. Tekniksprånget drivs av Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien på uppdrag av regeringen.

Genom Tekniksprånget vill vi visa mångsidigheten av ingenjörsyrket och ge fler möjligheten att upptäcka vilket varierande och utvecklande arbete som SSC erbjuder.

Intresserad? Gå in på www.teknikspranget.se och läs mer.